Osijek: Žene u mreži
  help
Osijek: Žene u mreži
Petak, 11. Prosinac 2015, 14:00

Položaj žena u poduzetništvu i na tržištu rada još je uvijek nepovoljan u odnosu na muške kolege. Na čelnim mjestima u domaćim tvrtkama danas je svega 27% žena, dok ih je u nadzornim odborima samo 19%. Tek je 25% žena osnivačica trgovačkih društava, a među top menadžerima u Hrvatskoj ih je šest posto, iako čine 52% ukupnog stanovništva RH. S druge strane, statistika nije puno bolja ni u svijetu.

„Žene u mreži“ projekt je koji ima za cilj osnažiti poduzetničku klimu i motivirati žene poduzetnice i buduće poduzetnice u Osječko-baranjskoj županiji.
U sklopu projekta organizira se događaj „Žene u mreži – uhvatiti se ili ne?“ koji će okupiti predstavnike poslovnog sektora i akademske zajednice te zajedno sa ženama poduzetnicama raspravljati i pokušati naći odgovor na prepreke s kojima se žene suočavaju u svojoj karijeri.

U panel raspravi sudjelovati će Natalija Pekić, vlasnica tvrtke Interijer Studio Karizma i EU ambasadorica ženskog poduzetništva Republike Hrvatske, Slađana Savadinović, vlasnica tvrtke Maša iz Dalja koja se bavi proizvodnjom šarene tjestenine od prirodnih i eko sastojaka, Mara Majstorović, motivacijski trener, savjetnik i praktičar Neurolingvističkog programiranja te vlasnica tvrtke Lotusmedia, Kristina Babić, nekadašnja vlasnica prve agencije za odnose s javnošću na slavonskom području Simfonija, a sadašnja projekt menadžerica Udruge Breza, Jadranka Plužarić, vlasnica privatne Ustanove za zdravstvenu njegu i Jasna Petrović, programska koordinatorica udruženja Baranja i članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije. Raspravu će voditi dr.sc. Sunčica Oberman-Peterka, profesorica kolegija Poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Nakon javne rasprave slijedi motivacijsko predavanje Darka Mirkovića (Alterna, Koncepti za život) „ONA do trONA“ na kojemu će glavne teme biti kako zauzeti ispravan stav za poduzetništvo, Zlatni Krug, koje su prednosti i slabosti poduzetništva, koji nas ciljevi motiviraju te ono najvažnije za žene – kako uživati na tronu! U poslovnim krugovima, Darko Mirković poznat je kao sjajan predavač poslovnih vještina sa puno praktičnog znanja, za čija se predavanja uvijek traži mjesto više! Razlog tome su polaznici koji ostvaruju napredak kako u rezultatima tako i u karijeri. Njegova je predavanja slušalo preko 13.500 ljudi iz velikog broja tvrtki poput Microsofta i Boscha, a održao je i preko 200 in-house treninga.

Događaj će se održati u petak, 11. prosinca 2015. u dvorani Oculus u Osijeku. Službeni dio započinje u 14 sati i traje sve do 18 sati, a poslije je predviđeno neformalno druženje sudionika.

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Silvije Dološić i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja