GDCK Osijek: Mjesec borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama
  help
GDCK Osijek: Mjesec borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama
Petak, 27. Studeni 2015, 08:00
Do Utorak, 15. Prosinac 2015

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek svake godine od 15. studenog do 15. prosinca nizom aktivnosti obilježava Mjesec borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama.

Bavljenje sportom kao jedna od zdravih preokupacija mladih koja pomaže u razvoju organizma i osobnosti pa time i napretku kakvoće života pojedinca predstavlja važan faktor u primarnoj prevenciji ovisnosti, ali i prevenciji drugih oblika devijacija u ponašanju, kao što su nasilje, vandalizam i slično.

Svjesni važne uloge sporta u prevenciji ovisnosti, Udruga Zdravo trčanje i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u suradnji s Gradom Osijekom u cilju promocije sporta kao aktivnosti usmjerene prevenciji ovisnosti i u cilju „mobilizacije“ građana svih dobnih skupina, posebice djece i mladih, pored ostalih aktivnosti tijekom Mjeseca borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama organiziraju tradicionalne utrke „Trčanjem protiv ovisnosti 2015.“

Obje utrke održat će se u subotu 28. studenoga 2015.  godine sa startom u 15 sati na osječkoj Promenadi ispred Veslačkog kluba Iktus  u sklopu IX kola Lige Zdravo trčanje. Prva utka se trči u dužini od 4,2 km, a druga u dužini od 10 km.

Startnina: 10 kn. ( Startninu ne plaćaju rođeni 1997. god. i mlađi), Vremenski limit: nema.

Hodanje: dopušteno. Nordic walking štapovi: dopušteni. Trčanje s kućnim ljubimcima: dopušteno.

Nakon utrke planirano je uobičajeno druženje uz: kiflice, kolače i osvježavajuće napitke.

Utrke su jedna u nizu planiranih aktivnosti koordinacije „Legiranje, Ne drogiranje“ u sklopu programa obilježavanja Mjesec borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama. Dionici koordinacije „Legiranje, ne drogiranje“ u 2015. godini su: Policijska uprava Osječko-baranjska Odjel prevencije, Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Osječko-baranjska županija Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Grad Osijek Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Udruga „Ne-ovisnost“, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Građanska prevencija „Osječka škola“, Cromsic, Udruga „Zdravo trčanje“, PRONI centar za socijalno podučavanje Osijek  i Udruga Veliki brat velika sestra.

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja