Muzej Slavonije: Osijek Wine Fest 2015.
  help
Muzej Slavonije: Osijek Wine Fest 2015.
Petak, 4. Prosinac 2015, 14:00
Do Subota, 5. Prosinac 2015

wineos2015

Festival vina, delicija i ugodnog življenja OSIJEK WINE FEST održati će se po drugi put 4. i 5. prosinca 2015. u starom dijelu Osijeka, baroknoj Tvrđi, u prostoru Muzeja Slavonije (Glavna straža) gdje će veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja.

Na prostoru arheološkog odjela Muzeja Slavonije, površine od oko 500m2, okupit će se više od 70 izlagača, proizvođača i trgovaca vinom i gastronomskim delicijama. Službeno otvorenje festivala predviđeno je 4. prosinca (petak) u 14.00 sati. Oba dana, petak i subotu, festival će biti otvoren od 14.00 do 22.00 sata. Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije.

- Tema ovog festivala je ujedno graševina, kao što i ostali festivali njeguju primjerice Istra malvaziju, Dalmacija plavac mali, tako je došao red napokon nakon dugo vremena da mi imamo festival koji će predstavljati graševinu, rekao je organizator ovog festivala i vlasnik vinoteke Vinita, Vinko Ručević.

Predsjednik udruge Graševina Croatia, Vlado Krauthaker rekao je kako "u Srednjoj Europi, od 12 zemalja koje imaju ovu sortu, Hrvatska, odnosno Slavonija i Podunavlje najbolji su za ovu sortu i u stručnoj literaturi imenovani su glavnim sinonimom ove sorte. Najviše stoga što se ne miješa sa nazivom rizling, a s druge strane što je ovdje najzastupljenija i glavna je sorta države Hrvatske."

Opširnije na službenom FB eventu: https://www.facebook.com/events/1688662431346927/

SiB.hr

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota