CB Dali: Science cafe ''Što jedemo''
  help
CB Dali: Science cafe ''Što jedemo''
Petak, 4. Prosinac 2015, 18:00

Science cafe je projekt koji se pretprošle godine počeo odvijati u Osijeku.
Cilj ovakvog načina druženja je edukacija na opušten način – uz kavu ili sok postaviti nekoliko pitanja ili saznati nešto novo o temi za koju se vodi rasprava kroz blagu debatu.

Ovaj mjesec nam je udruga EMSA Osijek priredila čak dva Science cafea.

Prvi, 02.12.2015. će držati doc. dr. sc. Livia Puljak, dr.med., sa Medicinskog fakulteta u Splitu. Kao znanstvenica već je nadaleko poznata po svojim istraživanjima koja objavljuje na Cochraneu – koji se temelji na medicini na dokazima. Ispitivanjem 'narodnih hipoteza' srušila je puno teorija alternativne medicine, a redovito javnost izvještava o svojim novim otkrićima.
Nama će govoriti na temu: 'Što jedemo?', te će nam pojasniti koliko reklame imaju utjecaja na nas, kakva je kvaliteta hrane koju jedemo i još puno zanimljivih sitnica.

Drugi Science cafe je pomalo kontroverzan, ali mu se jako veselimo. Naime, gost nam je već poznati seksolog, psihijatar dr. Goran Arbanas. On će nam govoriti o parafilijama i seksualnim poremećajima – vrlo čestoj temi današnjice. Gdje prestaje opsesija a počinje bolest, i što su samo fetiši a što je opasnost – odgovori nas čekaju na njegovu interaktivnom predavanju.
Stoga vas pozivamo na druženje s njim u petak, 04.12. 2015. s početkom u 18:00h.

I ovaj puta je mjesto događanja cafe bar Dali u Zagrebačkoj ulici.

Nadamo se da ćete i ovaj puta medijski popratiti naš događaj.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad