Osijek: Izložba '''Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost''
  help
Osijek: Izložba '''Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost''
Subota, 28. Studeni 2015, 08:00
Do Četvrtak, 3. Prosinac 2015

Otvorenje izložbe "Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost"
Trg Ante Starčevića u Osijeku
u subotu, 28. studenog 2015. u 10 sati

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji sa Informacijskim centrom Europe Direct Osijek i Regionalnom razvojnom agencijom
Slavonije i Baranje, Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom organizira izložbu na Trgu Ante Starčevića u Osijeku pod nazivom "Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost." Izložba će biti otvorena do 3. prosinca 2015. Kroz izložbu želimo ukazati građanima na predanost Europe i Europske unije u
iskorjenjivanju siromaštva u cijelom svijetu kao i poticanju europskih građana da se aktivno uključe u rad na razvoju s partnerima iz cijele Europe.

Europska godina za razvoj 2015.

Početkom 2015. godine započela je Europska godina za razvoj (EYD2015) - godina posvećena podizanju svijesti, uključivanju Europljana u razvojnu suradnju Europske unije i poticanju rasprave pod sloganom „Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost“.

Projekt EYD2015 predložila je Europska komisija, a jednoglasno usvojili Europski parlament i Vijeće Europske unije. Prilika je to da se pokaže snažna predanost Unije i njezinih članica iskorjenjivanju siromaštva diljem svijeta.

„Cilj Europske godine za razvoj jest informirati građane Europske unije o razvojnoj suradnji kroz isticanje rezultata koje je Unija postigla kao globalni igrač, djelujući zajedno sa zemljama članicama“, istaknuo je Neven Mimica, povjerenik Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj.

Tijekom Europske godine za razvoj održao se cijeli niz događanja na razini Unije i na nacionalnoj, i lokalnoj razini. Cijeli niz dionika pozvan je na uključenje u donošenje ključnih  odluka vezanih uz razvoj, ekologiju i klimatske promjene. EYD2015 je ujedinila mlade, donositelje politika, civilno društvo, privatni sektor, akademske institucije i pojedinačne dionike u cilju usredotočivanja na zajedničke razvojne ciljeve. Riječ je o prvoj „europskoj godini“ koja je bila usmjerena na vanjske odnose.

  

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja