Galerija Kazamat: Izložba PIPLMASTRASAS
  help
Galerija Kazamat: Izložba PIPLMASTRASAS
Srijeda, 18. Studeni 2015, 20:00

Tihomir & Budimir - PIPLMASTRASAS
U osječkoj Galeriji Kazamat će se u srijedu, 18. studenog, s početkom u 20 sati održati otvorenje izložbe PIPLMASTRASAS, koju potpisuje umjetnička grupa pod nazivom Tihomir & Budimir Kamarad Kunst Workers.

Ususret izložbi će se u srijedu, 18. studenog, s početkom u 18 sati održatirazgovor s autorima u kojem će biti riječi o samoj izložbi i radovima te njihovom viđenju današnje umjetničke scene.


Skupinu zapravo čine dvojica poznatih osječkih umjetnika, Tihomir Matijević i Dražen Budimir.

Izložba T & B KKW-a građena je spontano. U njezinoj osnovi leže umjetnički razgovori ili razgovori o umjetnosti vođeni u njihovom zajedničkom ateljeu, inspirirani "duhom" institucionalne kritike. Tim više izloženi atelje „Tihomir & Budimir“ ističe njegovu konkretnu funkciju istovremeno naglašavajući onu simboličku.
Što je umjetnost za Tihomira, a što za Dražena i kakvo je njihovo viđenje današnje umjetničke situacije moći će se saznati iz njihovih radova, ali i najavljenoga razgovora.

Kazamatskoj izložbi „PIPLMASTRASAS!“ uslijedila je umjetnička akcija ovoga „rado viđenoga“ osječkog umjetničkog dvojca. Na dan predizborne šutnje Matijević i Budimir lijepili su svoje plakate za izmišljene događaje na kojima su se nalazili ironizirani i parafrazirani nekadašnji predizborni slogani vodećih stranaka naše političke scene ispisani na iskrivljenom engleskom jeziku. Isti će plakati biti izloženi u sklopu izložbe tako da će se moći uočiti kako pozicija Tihomira & Budimira ne proizlazi iz specifične političke orijentacije, nego baš suprotno.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad