Portanova: Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju
  help
Portanova: Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju
Utorak, 17. Studeni 2015, 08:00

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" već šestu godinu zaredom obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju je usmjeravanje pozornosti na globalni problem prijevremenog rođenja, tj. rođenja djeteta prije 37. tjedna trudnoće, koji je vodeći uzrok smrti novorođenčadi i u razvijenim i nerazvijenim zemljama te drugi po redu, odmah poslije upale pluća, uzrok smrti djece do pete godine starosti.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju prvi je puta obilježen 17. studenog kao suradnja zaklade March of Dimes (SAD), Europske zaklade za brigu o novorođenčadi (European Foundation for the Care of Newborn Infants – EFCNI), koja predstavlja roditelje 20 europskih zemalja, zaklade Little Big Souls International (Afrika) i Nacionalne zaklade za prijevremeno rođenu djecu (National Premmie Foundation – NPF, Australija).

Međunarodni dan svjesnosti u Osijeku održati će se u TC Portanova u utorak 17.11. 2015. u vremenu od 16-20 sati. Stoga pozivamo sve roditelje Palčića da se sa svojom djecom okupe na navedenoj lokaciji 17. studenog u 17 sati. Također pozivamo sve sugrađane da obuku nešto ljubičasto i pridruže se kako bi im pružili podršku i pokazali da su Palčići ponos njihova grada.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad