Osijek: Tehnika i medicina u skrbi za bolesnike i osobe s invaliditetom
  help
Osijek: Tehnika i medicina u skrbi za bolesnike i osobe s invaliditetom
Petak, 6. Studeni 2015, 09:30

Tehnika i medicina u skrbi za bolesnike i osobe s invaliditetom

Vrijeme: 6.11.2015. u 9:30
Mjesto: Hotel Osijek
Organizator: OTOS ortopedska tehnika d.o.o.
Povod: 70 godina postojanja i rada

Otos Ortopedska tehnika d.o.o. iz Osijeka ove godine obilježava 70 godina postojanja i rada. Centralna svečanost proslave ove obljetnice održat će se u petak 6.11.2015. u Hotelu Osijek, a započinje stručnim skupom na temu Tehnika i medicina u skrbi za bolesnike i osobe s invaliditetom.

Medicina i tehnika oduvijek usko surađuju kako bi se omogućila optimalna skrb za bolesnike. Upravo iz toga razloga organiziran je multidisciplinarni skup na kojem će prvo izlagati eminentni osječki liječnici specijalisti iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije i vaskularne kirurgije, a nakon toga će se održati radionice o ortopedskim pomagalima.

Skup je namijenjen liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, ortopedskim tehničarima, pacijentima, ali i svima drugima koji su uključeni u skrb o osobama s invaliditetom.

Program stručnoga skupa:
9:30         Pozdravni govor i čestitke

Predavanja:  
10:00         Uloga ortopedskih pomagala u rehabilitaciji bolesnika nakon
moždanog udara, Mira Kadojić
10:30        Ortoze u liječenju bolesti i ozljeda zgloba koljena, Boris Žulj
11:00        Razlika između ishemijskog i traumatskog bataljka, Krešimir Čandrlić
11:30        Odmor za kavu i čaj
12:00         Radionice (predstavljanje proizvoda):
a)    Izbor koljena i stopala u protetičkoj opskrbi osobe s amputacijom
b)    Elementi izrade ortopedskih cipela i uložaka
c)    Ortopedska pomagala u rehabilitaciji i njezi
13:30         Ručak u Hotelu Osijek
 
Ukratko o Otosu
Tvrtka je utemeljena u Osijeku 1945. godine pod nazivom Banija. Bila je to zanatska radionica za izradu ortopedskih cipela i bandažerskih proizvoda. U tim okvirima djelovala je do druge polovice 80-ih godina prošloga stoljeća.  Tada mijenja ime u OTOS (O-rtopedska T-ehnika O-sijek S-lavonija) te kreće u jačanje  i širenje proizvodnog programa. OTOS počinje izrađivati proteze i ortoze. Taj proces biva na neko vrijeme zaustavljen tijekom Domovinskog rata da bi se nastavio sa još  većim zamahom sve do današnjih dana.

Otos je danas moderna tvrtka koja na temeljima tradicionalne zanatske vještine uz upotrebu vrhunske tehnologije izrađuje ortopedsku obuću, ortopedske uloške, ortoze, proteze, zaštitnu odjeću, anatomske papuče. Proizvodni pogoni smješteni su u sjedištu tvrtke u Osijeku, Vukovarska 1.

Kako bi se približili svojim korisnicima, Otos nudi ortopedska pomagala i medicinske proizvode na 8 maloprodajnih lokacija diljem Republike Hrvatske. U sanitetskim kućama Otos isporučuju se uz stručni savjet proizvodi kao što su: čarape za vene, pomagala kod inkontinencije, ortoze i steznici, pomagala za njegu bolesnika, invalidska kolica, hodalice, štapovi, štake, vlasulje i program nakon operacije karcinoma dojke. Posebnu cjelinu Otosa čini servis za popravak i umjeravanje tlakomjera.
Otos je i osnivač Poliklinike Otos-Vita, koja u središtu grada u prostorima prilagođenima osobama s invaliditetom pruža usluge fizikalne medicine i rehabilitacije.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja