Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba: ''Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu''
  help
Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba: ''Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu''
Četvrtak, 5. Studeni 2015, 17:00
Do Petak, 6. Studeni 2015

Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj i ove godine organizira tradicionalni Znanstveni skup „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“ koji se održava već 23 godine u kontinuitetu.
 
Ove godine u Osijeku ponovo očekujemo više od 40 istaknutih znanstvenika Iz Hrvatske, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine koji će prezentirati teme od važnosti za ovaj skup, a koje obrađuju pozitivan doprinos Nijemaca i Austrijanaca ukupnom razvitku Hrvatske. Ističemo činjenicu da ovakav znanstveni skup u Hrvatskoj ne organizira niti jedna druga nacionalna manjina, što ga čini jedinstvenim u manjinskom životu Hrvatske.
 
Također, uz početak Znanstvenog skupa predstaviti ćemo i Zbornik radova „Godišnjak – Jahrbuch“ u kojemu su objavljeni radovi prezentirani na prošlogodišnjem skupu.

Svečano otvaranje skupa zakazujemo za četvrtak, 5. studenoga 2015. godine u 17 sati u kongresnom centru Vikarijata Osijek – Područni ured Nadbiskupskog ordinarijata (Strossmayerova 58, Osijek), a nastavak Znanstvenog skupa odvijat će se prema programu kojega Vam šaljemo u prilogu.
 
Koristimo prigodu i pozivamo Vas i na predstavljanje romana "Bijela Kuga" autora Dubravka Habeka koja započinje u petak, 6.studenoga 2015. godine u 19 sati, također u prostoru Vikarijata Osijek. Knjigu će predstaviti prof.dr.sc. Helena Sablić-Tomić, dekanica UAOS, prof.dr.sc. Zlata Živaković Kerže, znanstvena savjetnica na Hrvatskom institutu za povijest i autor, prof.prim.dr.sc. Dubravko Habek.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad

Najave događaja