Info centar za mlade Osijek: Rasprava 'Postoji li ovisnost o Internetu?'
  help
Info centar za mlade Osijek: Rasprava 'Postoji li ovisnost o Internetu?'
Četvrtak, 12. Prosinac 2013, 12:00

Pozivamo sve mlade, ali i druge zainteresirane, na raspravu pod nazivom „Postoji li ovisnost o internetu?“ koja će se održati 12. prosinca 2013. u 12 sati, u Gradskoj četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1 u Osijeku.

Ovo događanje organizira PRONI Centar za socijalno podučavanje, u sklopu projekta „Regionalni informativni centar za mlade Osijek“, kao doprinos obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti. U pripremi i provedbi rasprave sudjeluje i udruga CINAZ iz Zadra, a u sklopu partnerstva na projektu "Deset dana bez ekrana" - deset dana drugačijeg gledanja'', odobrenog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Predsjednik udruge CINAZ, prof. dr. sc. Zlatko Miliša i profesor na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku,  dat će svoj stručni osvrt na ovu temu.
 
Rasprava je namijenjena mladima, a cilj same rasprave je osvjestiti mlade i javnost o problemu ovisnosti o internetu  i potaknuti razvoj kritičkog i selektivnog korištenja ovog medija. Razvoj tehnologije unazad dvadesetak godina, veliki broj kućnih računala i pametnih telefona, razvoj kompjuterskih igara te vrtoglavi porast internetskih sadržaja stvorio je plodno tlo za razvoj nove ovisnosti – ovisnost o računalima i internetu. Ovisnost o internetu se definira kao pretjerano korištenje interneta, koje narušava fizičko i psihičko zdravlje, te uzrokuje poteškoće u socijalnom funkcioniranju.
Prije rasprave među sudionicima, na temu ovisnosti o internetu sučelit će se Debatni klub "Versus" II. gimnazije iz Osijeka, kojeg vodi profesorica Zrinka Vukojević-Tomašić i Debatni klub III. gimnazije iz Osijeka, kojeg vodi profesorica Zvjezdana Svalina.

Nadamo se, kako ćemo sve nazočne sudionike potaknuti na razmišljanje i raspravu o sve prisutnijem problemu ovisnosti o internetu.

Očekujemo Vas u velikom broju te se veselimo ugodnom druženju.

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Nazad